Ürün Numarası: 102813

Cross Peerless New York City - Platinum Kaplama Dolmakalem 18 Kt Altın Uç Medium AT0706-6MY

Müşteri Yorumları (0)

Dolma Kalemler

Renk

Platin kaplama gövde

Platin kaplama klips ve aksesuarlar

Kapakta üstte birinci sınıf Swarovski® kristal

 

Uç ve Refil

Çevirme Kapaklı Dolmakalem

Rodyum kaplama 18 Kt. Altın uç Medium

2 adet siyah kartuş ( #8921)

Opsiyonel piston (#8756)

 

Uç Kalınlığı: Medium

 

Çap:13.2 mm

Uzunluk:156 mm

Ağırlık:43 grams

 

Ömür boyu mekanik garanti

Şık Cross hediye kutusu

 

Cross Peerless New York City Platin Kaplama Dolma Kalem AT0706-6MY

Cross markasının yenilikçi yaklaşımlar ve eşsiz başarılarla dolu zengin tarihini yansıtan Cross Peerless platin kaplama dolma kalem, markanın en özel ve en değerli yazı aksesuarları arasında yer alıyor. Cross’un mirasını kutlamak için tasarlanan kalem, Cross tarihinin iki önemli anına Peerless kalemlerin doğumuna ve ikonik Century serisinin lanse edilişine odaklanıyor.

Peerless, Cross’un 1889 yılında tasarlanan ve üretilen ilk dolma kalemi olduğu için ayrı bir yere sahip olan koleksiyonun bu yeni modeli, şehrin siluetinden çizgiler taşıyan tasarımıyla modern bir duruş sergiliyor. Eşleşeceği başka bir benzer yazı aksesuarı olmadığı için bu koleksiyon ismini seçen Cross, Cross Peerless kalemlerini bir Amerikan klasiğine dönüştürüyor.

 

Koleksiyon hakkında;

Cross markasının yenilikçi yaklaşımlar ve eşsiz başarılarla dolu zengin tarihini yansıtan Cross Peerless, Newyork, Londra ve Tokyo şehirlerinin en ünlü sembollerinden esinlenerek tasarladığı eşsiz Cross Peerless Special Edition Koleksiyonu ile herkesi büyülüyor.New York'un Chrysler Binasının Art Deco mimarisinden esinlenerek tasarlanmıştır. Parlak yönlü kesim, yemyeşil Swarovski kristal, Wall Street ile ilişkili zenginliği temsil eder.

 

Cross Hakkında

Amerika’nın en eski yazı aksesuarları markası olarak tarihte önemli bir yere sahip olan Cross kalemleri, 1846 yılında Richard Cross ve Edward W. Bradbury tarafından kurulmasının ardından Providence’daki üretim yerinde kalem dünyasında büyük bir etki bırakacak modellerini üretmeye başlıyor. 1881 yılında tamamlanan fabrikayla 80 yıl boyunca hizmet verecek binayı açan Cross, ilk dolma kalemini ise 1889 yılında Providence’daki bu binada tasarlıyor. Zarif tasarımıyla eşleşeceği bir benzeri olmadığı için “Peerless” adı verilen bu Cross kalemler, kısa sürede bir Amerikan klasiği haline geliyor ve bugün hâlâ aynı etkiyle üretiliyor. İlerleyen yıllarda Boss ailesi Cross tarihinin ayrılmaz parçaları arasına giriyor ve 12 yaşındaki Ellery Boss, Alonzo Cross için çalışan ilk aile üyesi olarak önemli bir görev üstleniyor. Cross için çalışan ikinci Boss olan Walter ise hızlı bir şekilde ticareti ve Cross şirketini nasıl canlı tutacağını öğreniyor ve bu tutkusuyla 1916’da Cross kalemlerini satın alıyor ve şirket 2013’e kadar Boss ailesine ait kalıyor.

1945 yılında tükenmez kalemlerini markete sokan Cross, kendine amaçladığı kaliteyi ortaya çıkaracak yeni teknolojiyi lanse etmeye hazır olmadığından ancak 1953’te Ellery Boss’un yardımıyla Cross kalitesini ortaya çıkaracak daha iyi bir mürekkebe sahip tükenmez kalemler raflardaki yerini alıyor. 1958 yılında Boss ailesinin üçüncü neslini temsil eden Brad Boss oyuna dahil oluyor ve markayı 20. yüzyılın sonuna kadar getiriyor.  1996 yılında kuruluşunun 150. yılını ve ince formuyla ün yapan Century model tükenmez kalemin 50. yılını kutlayan ve bu özel anlar için özel tasarımlar ortaya çıkaran Cross kalemleri, limited edition serileriyle de fark yaratmayı çok iyi biliyor.  Kalem zanaatçılığına kattığı yenilikler ve buluşlarla mirasını ve deneyimlerini günümüze taşımaya devam eden koleksiyonlara imza atan Cross, kalitesini ve uzmanlığını yansıtan kalemleriyle yazı sanatına modern bir dokunuş katmayı sürdürüyor. 

  • Bizi Takip Edin