Ürün Numarası: 105027

Graf Von Faber Castell 2018 Yılın Dolma Kalemi Black 145150

Müşteri Yorumları (0)

Dolma Kalemler

2018 Yılın Kaleminin çıkış noktası M.Ö. 753 yılında kurulduğu bilinen ve Asya, Afrika, Avrupa kıtalarında çok büyük topraklara hükmetmiş, günümüz Batı medeniyetinin hem hukuki hem de idari temellerini atmış olan “Roma İmparatorluğu’’.
Kalemin kapağındaki işlemeler, Roma’nın en büyük simgesi olan, gladyatörlerin efsanevi savaş arenası olarak bilinen Kolezyum’un gravürüdür.
Gövdedeki defne çelenkli platin halkaların işlemesi ise Roma’nın gücünün en önemli sebebi olarak bilinen ve mutlak bir disiplin ile savaşan askerleri olan lejyonlarının  simgesidir.
Roma rakamlarıyla 2018 (MMXVIII) yazılmış olan kalemin dip kısmına ayrıca, Roma’nın mimari olarak dünya tarihine kazandırdığı kemerler ve sütunları temsil eden işlemeler eklenmiştir.
Platin beyaz mermer işlemeli gövdede, Toskana bölgesinde kullanılan özel bir taş olan Statuario mermerinin özel bir çeşidi kullanılmıştır.
Kapağa gümüş minyatür Sezar dinarı işlenmiştir.
2018 Yılın Kalemi, çift renkli 18 ayar altın uçlu beyaz mermer gövdeli platin ve yine rutenyumla kaplanmış  18 ayar altın ucu olan titanyumlu antrasit grisi PVD kaplamalı olarak iki farklı model olarak üretilmiştir.

  • Bizi Takip Edin