Ürün Numarası: 108934

Graf von Faber Castell Samurai 2019 Yılın Dolma Kalemi 145161

Müşteri Yorumları (0)

Dolma Kalemler

Graf von Faber Castell Samurai 2019 Yılın Dolma Kalemi 145161

 

· 2019 Yılın Kalemi, Japon samuraylarının, eşsiz dövüş sanatları becerilerinden, en kıymetli malzemelerden yapılmış kılıçlarından ve onların sessizce kayma hareketlerinden esinlenerek üretilmiştir.

· Samurayın ruhunu ifade eden ilk şey canlılık ve sadakattir. Vücuduna uyumlu ve hassasiyetle tasarlanan zırh (Oyoroi), savaşçıya silahlarını kullanırken mümkün olan en büyük hareket özgürlüğünü sunar.

· Japon kültürünün uzun kılıçlarını (katana) keskin ve sağlam kılmak için kullandıkları geleneksel süreç çok karmaşıktı. Bıçaklar tamahagane çeliğinden oluşturulmuşken, kılıcın kılıfı ve kulpu işlem görmemiş manolya ağacından yapılmaktaydı. Bu özel kılıcın kulp ve kılıfları, mükemmel bir sunuca ulaşmak için vatoz derisi ile kaplanır sanatsal dokunuşlarla dekore edilirdi. Yılın kaleminin üretimi esnasında kullanılan malzemeler, kalemlerin görünüşü ve hissettirdikleri bu başyapıtlardan esinlenmiştir. Manolya ağacından yapılmış gövde, birden çok kez boyanır, zımparalanır ve parlatılır. 24 ayar altın kaplamalı el yapımı bir oyma ile süslenir, bu da her bir yazım gerecini benzersiz kılar.

· Samuraylar muhteşem kılıçlarıyla zarafet ve haysiyetlerini ifade ederlerdi. Silahların her ayrıntısı çözüm ve tartışılmaz otorite için çabalarını yansıtıyordu. Tamahagane, bıçaklarını dövmek için kullandıkları sert çeliğin adıdır. Siyah Serinin kapağındaki zarif ayrıntı, Japon sanatının bir Japon ustası tarafından yapılan tamahagane metal işleme süreci, mükemmellik ve geleneği temsil etmektedir. GvFC 2019 Kalem kapağının üzerinde Japon harfleri ile “Samuray” yazısı işlenmiştir.

· Samuraylar, bencillikten ve yanlış niyetlerden arınmak için sezginin de en az kurallar kadar önemli olduğuna inanırlar. Bu prensibe uygun olarak, manolya ağacından yapılmış gövde üzerinde Miyamoto Musashi'nin “Bugün dünkü kendime karşı zafer kazandım” mottosu 24 ayar altın vernik ile işlenmiştir.

· Eli korumak için kullanılan, “tsuba” veya bir başka deyiş ile “el muhafızı” kelimesi Musashi tarafından yaratılan sembol ile arka kapağın üzerine işlenmiştir.

· Bu benzersiz, özel numaralandırılmış kalemlerin her biri, samurayların yaratılışlarındaki güç, berraklığı ve mükemmeliyeti için çaba sarf etmelerini simgeleştirmektedir.

 

  • Bizi Takip Edin