Ürün Numarası: 118318

Graf von Faber-Castell Yılın Kalemi 2012 Dolma Kalem 145090

Müşteri Yorumları (0)

Dolma Kalemler

Graf von Faber-Castell Yılın Kalemi 2012 Dolma Kalem 145090

Onuncu Yılın Kaleminde birbirine daha fazla taban tabana zıt olamayacak iki malzeme birlikte kullanılmaktadır: güzelliği binlerce yılda şekillenen kadim sulak alan meşesinin derin yapısı ve insanlığın yarattığı en güzel sanat eserlerine doğa üstü bir pırıltı kazandıran altın.

Alman bataklıklarında 8000 yıl boyunca gömülü kalan ve güzelliği doğal bir şekilde binlerce yılda oluşan tarihi sulak alan meşe ağacını, insanoğlunu büyüleyen altın yapraklarıyla buluşturan Graf von Faber-Castell 2012 Yılın kalemi, üzerinde taşıdığı bu iki farklı değerle doğanın bize sunduğu en büyük iki hazineyi yansıtıyor.

4000 yıllık bir teknik kullanılarak şekillenen dolma kalemler, meşe haznenin damarlı yüzeyine büyük bir ustalık ve hassasiyetle, sincap kılından yapılmış özel bir fırça yardımıyla yerleştirilen altın varaklarla büyüleyici bir duruş sergilerken ortaya adeta altından bir meşe ağacı çıkıyor. Mısırlılara kadar uzanan ve bugün sadece birkaç kişinin uzman olduğu tekniğin eğitimini alan varakçı ve kilise ressamı Ernst D. Feldmann’ın yetenekli ellerine teslim edilen kalemlerin 24 ayar altın varakları katman katman yerleştiriliyor ve en saf altında görülen o eşsiz yansıma ortaya çıkıyor.

Kapak tasarımının tepe noktasını da özel kesim, limon rengi bir değerli taşla taçlandıran Graf von Faber-Castell, 2011 yılın kalemini her biri ayrı bir numaraya sahip siyah renkli, ahşap kutuların içerisinde sunuyor. 

Tüm metal parçalar 24 ayar altın kaplamadır.

Her bir kalemin piston mekanizmasının başına farklı bir numara yazılmıştır

18 ayar iki renkli, elle yerleştirilmiş altın uç

Uç genişliği M  ( Medium)

Tüm metal donanımlar 24 ayar altın kaplıdır

Kapağa yerleştirilmiş olan özenle satranç tahtası kaplanmış sitrin mücevher taşı

Kalem, özel bir ahşap kutuda satılmakta ve güzel tasarımlı bir broşür ile limited edition sertifikası da beraberinde sunulmaktadır.

  • Bizi Takip Edin