Ürün Numarası: 109235

Omas Piri Reis Roller Kalem Limited Edition

Müşteri Yorumları (0)

Roller Kalemler

Omas Piri Reis Roller Kalem Limited Edition

2013 yılında 500. yaşını kutlayan Piri Reis haritasının UNESCO tarafından dünyanın en önemli kültür miraslarından biri olarak kabul edilmesiyle dünyanın bu ilk haritasından ilham almaya karar veren OMAS ile Arte Gioia’nın işbirliğiyle ortaya çıkan OMAS Piri Reis roller kalem, muhteşem tasarımıyla gerçek anlamda büyülüyor.

OMAS kalemlerinin “Çağlar Boyunca Başyapıtlar” serisinin en unutulmaz parçaları arasına giren OMAS Piri Reis roller kalem, usta zanaatkarların elinde şekillenen özel tasarımıyla eşsiz bir şaheser tadında. Osmanlı İmparatorluğu’nun amirallerinden, ünlü gezgin Piri Reis’in dünya tarihini şekillendiren haritasını, altın kaplama kalemin üzerine yansıtan OMAS, gövdenin arasını 1500’lerde inşa edilen Galleon gemilerde kullanılan meşe detaylarla zenginleştiriyor. Piri Reis haritasının jeolojik ve stilistik elementlerini kabartmalarla gösteren roller kalem, Piri Reis’in gemilerini de kapak tasarımının altına yansıtan OMAS, tepe noktasındaki dümen detayıyla da dikkat çekiyor. Meşeden tasarlanan hazine sandığı görünümündeki kutuda sunulan OMAS Piri Reis roller kalem, yepyeni rotalara ilham oluyor.

Omas Piri Reis Dolma Kalemler sadece 300 adet limitli üretimdir.

Omas Piri Reis Roller Kalemler sadece 200 adet limirli üretimdir.

 

OMAS Kalem Hakkında

Kalem ve yazı dünyasına duyduğu merakı Yunan kültürüne duyduğu sevgiyle birleştiren Armando Simoni, açılımı Officina Meccanica Armando Simoni olan OMAS’ı 1925 yılında kurarak İtalyan kalitesinin ve İtalyan mükemmeliyetçiliğinin en başarılı, en karakteristik, en şık yansımalarından birini ortaya çıkarıyor. 1927 yılında gövde tasarımında minik bir termometrenin olduğu “Doctor’s Pen”  adlı kalem ile hızlanan yolculuğunu 1931’de tasarladığı 12 kenarlı ikonik kalemle devam ettiren OMAS, teknik anlamda onu zorlayan detaylara tutkusu ve sonsuz yaratıcılığıyla şaşırtıcı modellerin ardındaki isim oluyor.

İtalya’nın kuzeyinde yer alan Bologna şehrindeki atölyede bu özel OMAS kalemlere hayat veren Armando Simoni, geleneksel yöntemlerle ürettiği tasarımlarında çok değerli selüloit kullanırken, onları altın, gümüş, ahşap, titanyum gibi farklı materyallerle zenginleştirerek markasının başyapıtlarını ortaya çıkarıyordu. Günümüze döndüğümüzde de aynı geleneksel yöntemleri kullanmayı sürdüren OMAS, Yunan kültürü ile İtalyan sanatını buluşturduğu kalemlerle yazı sanatı üzerinde dünyaca ünlü bir hakimiyet kuruyor. Sadece doğal maddeleri tercih eden OMAS kalemleri, senede 20 farklı model çıkarıyor ve her bir kalem, aynı yöntemlere sadık kalınarak el yapımı olarak üretiliyor.

Selüloit ahşaptan yapılan kalemleri, selüloit bir sıvı içerisinde altı ay boyunca dinlendiren kalem ustaları, 100 farklı aşamadan geçen ve tekrar dinlendirilen selüloit kalemleri, toplam dokuz ayda tamamlıyorlar. Bazen bir selüloit kalemin olağanüstü hafifliğine, parlaklığına ve kusursuz dokusuna ulaşması için 365 güne ihtiyaç duyacağını belirten OMAS kalem ustaları, bu meşakkatli yolculuğun ne kadar mükemmel bir sonuç verebileceğini OMAS kalemlerle gösteriyorlar. 2000 yılına kadar bir aile şirketi olmayı sürdüren OMAS, 2000 yılında markanın tarihsel değerlerini koruyacağını belirten ve bunu gerçekleştiren LVMH Group’un parçası oluyor ve dünyaca ünlü bu Fransız grup ile yeni bir döneme giriyor.

  • Bizi Takip Edin