Ürün Numarası: 108738

Pelikan Souveran M400 Dolma Kalem Yeşil-Siyah (Green-Black) Extra Fine Uç

Müşteri Yorumları (0)
% 15
13.075,00 11.113,75 TL

Dolma Kalemler

Pelikan Hakkında

Pelikan dolma kalem ve çeşitli yazı araç gereçleri üreten ve diferansiyel-piston doldurma yönteminin patentini almış olan Alman şirkettir. 1832 yılında kimyacı Carl Hornemann Hannovertarafından boya ve mürekkep fabrikası olarak kurulmuştur. Şirketin tarihi "100" adlı Pelikan modelinin üretimiyle başlamaktadır. Pelikan 100, Pelikan M215, Pelikan Toledo, Pelikan 400, Pelikano, Pelikan Blue Ocean modelleri başarılı ürünleri arasındadır. Pelikan Group GmbH, ana merkezi Berlin’de bulunan, kaliteli kağıt, ofis ve kırtasiye gereçlerinde öncü bir markadır.

Pelikan Dolma Kalem Souveran Yeşil-Siyah Sedefli M400 Özellikleri

Pelikan, dünyaya 1929 yılında diferansiyelli piston mekanizmasını tanıtan ilk şirkettir.
Bu teknikle, iki farklı vida dişi sayesinde, dolmakalemin içindeki milin, gövdenin uç kısmından daha hızlı dönmesini sağlamaktadır. Bugüne kadar bu dolmakalemin tasarımı ve teknik ayrıntıları farklı şekillerde geliştirilmiş olsa da, temel mekanizması hep aynen varolagelmiştir. 1950’de, 400 modeli piyasaya sunuldu. Yeşil-çizgili gövdesiyle bu model, Pelikan markasının dünya çapında bir sembolü haline gelmiştir.
80'lerde bu seriye Souverän ismi verildi, ama halk arasında daha çok, çizgili takım elbiseleriyle ünlü devlet bakanı “Weimarer Republik” ten dolayı Stresemann adıyla anılır oldu ... Bu dolmakalemin dış gövdesinin yapılması gerçekten çok çaba gerektirmekte. Özel bir Pelikan formulüne bağlı kalınarak bir çok farklı aşamalardan geçirilen doğal pamuk en sonunda çizgili bir tabaka haline getirilir. Sonra bu malzemeye en uygun şekil verilip kesilir ve elmasla taşlanır. Daha sonra karakteristik çift halka gövdenin üst kısmına ve kapağın alt kısmına entegre edilir. Bu işlem, iki malzemenin pürüzsüz bir biçimde birbiriyle kaynaşmaları için en hassas biçimde gerçekleştirilir. Bu yazı gereci, ünlü Pelikan gagası şeklindeki hafif yaylı tokası takılmadan önce, çok parlak bir hale gelinceye kadar parlatılır.

Pelikan Dolma Kalem Souveran Yeşil-Siyah Sedefli M400 Özellikleri

 

· Doğal reçine, yeşil sedef kaplama gövde ve kapak,

· 14/585 ayar som altın ve rhodium uç,

· EF (Extra Fine) uç

· Altın kaplama aksamlar,

· Piston mekanizmalıdır,

· Alman işçiliği ve el üretimi,

· Uzunluk: 12.7 cm

· Çap: 11.7mm

· Ağırlık: 14.9gr

 

Farklı uç seçenekleri için bizimle irtibata geçiniz.

  • Bizi Takip Edin