Ürün Numarası: 108348

Pelikan M101N Dolma Kalem Jubile Limited Edition

Müşteri Yorumları (0)
132.000,00
Özel İndirimler % 15 112.200,00 TL

Dolma Kalemler

Pelikan N101N Jubile Dolma Kalem Limited Edition

 

M101N Jübile kalemi etkileyici bir olayın anısınadır; Pelikan’ın 175.yıldönümü

Jübile kalemi, 101N Lizard’ın 1937 yılındaki orijinal şekli esas alınarak, detaylara azami dikkat gösterilerek yüzyılların deneyimi ve birikimi ile yaratıldı. Markamızın tüm güzel yazı gereçlerinde olduğu gibi %100 Almanya’da üretilmiştir. Geleneksel biçimi ve en son teknolojinin birleşimi her bir dokunuşta mürekkebin özgürce akmasını sağladığı gibi mükemmel bir memnuniyet hissi verir. Bu sonuç zengin mirasımız sayesinde mümkün olmuştur.

İSİM

Bir dakikalığına ismi inceleyerek başlayalım. 1929 yılında ilk piston mekanizmalı dolma kalem sunulduğunda, “Pelikan dolma kalem” olarak anıldı.

Çeşitlilik arttıkça, modellere numara vermek de zorunlu oldu. 100 numara 1930 yılındaki renkli gövdeli üretilen tüm modeller için seçildi. 1935 yılında üretilen 101 nolu dolma kalemler ihracat için üretilmişti. Gövde üzerinde sadece desen ve renkle sınırlı kalmayıp aynı zamanda uyumlu kapakları da vardı.

İki yıl sonra, daha büyük bir model “N” Neu (Almanca yeni kelimesinin ilk harfi) ilaveli olarak piyasaya sürüldü. Numaranın önündeki M (Almanca Mekanik kelimesinin ilk harfi) ise kartuş mekanizması ile piston mekanizması arasındaki farkı belirtmek için seneler sonra ilave edildi. Yani zaten ismin kendisi, harfleri ve numaraları ile zaten uzunca bir öyküyü ve Pelikan tarihindeki köşe taşlarını anlatır.

ALTIN UÇ

18 ayar altın uç el yapımı olarak Almanya, Hannover yakınlarındaki tesisimizde yapılmaktadır. En prestijli modelimizde kullanılan bu uçlar mükemmelliğe ulaşıncaya kadar 19 farklı üretim aşamasından geçmek zorundadırlar. Her bir uç sabır ve bilgiyle profesyonel kişiler tarafında kontrol edilip, her biri ayrı ayrı test edilip yumuşak ve esnek olduğundan emin olundukta sonra bilgili müşterilerimizin en yüksek taleplerine karşılık verecek şekilde üretilmektedir. Gümüş aparatlara uyum sağlayacak şekilde, Gümüşümsü parlaklık için uç tamamen rodonize edilir.

ELMASLAR

Çok değerli bir özellik olarak, elmaslar pelikan yuvasının içinde, kapağın tepesinde işlenmiş logonun içinde bulunur.

Elmasların kalitesi, “4C”kriteri ile tanımlanır; renk, berraklık, kesim ve karat (ağırlık).
Pelikan tarafından seçilen elmaslar en yüksek kriterlere sahip olanlardır. Renkleri Top Wesselton ve berraklığı (çok küçük kalıntı) VS’dir. Pırlanta kesimi sayesinde elmasların özel pırıltısı elde edilmektedir. En büyük elmas 0,004 karat ve diğer iki küçük elmaslar ise 0,003 karattır. Som gümüş ile çevrelenerek, bu dolma kalemde göze batmayan zarafetleri ile uyumluluk sağlamaktadırlar.

SOM GÜMÜŞ

En iyi som gümüş (925) kalemin ucunda ve ön kısmında ve tipik olarak kapağın tepesinde kullanılmıştır. Bu geleneksel kaleme şaşırtıcı bir şekilde modern görünüm katmaktadır. Ayrıca kapaktaki halkalar da som gümüşten yapılmıştır. Yüzeyin özel kaplamasından dolayı, gümüş seneler boyunca ışıldayacaktır.

DESEN

KERTENKELE DESENİ ham koton maddesine dayanan selüloz asetattan şekillendirilmiştir. 
Geçmişte gövde ve kapak için selüloit kullanılıyordu, ancak bu materyal oldukça yanıcı olduğu için yıllardır çok daha dayanıklı ve güçlü bir alternatif üzerinde çalışıyorduk.
Materyal doğru bir şekilde biçimlenene cilalana kadar birçok farklı üretim aşaması gerekir. Her bir parça eşsizdir.

LIMITED

BU DOLMA KALEM serisi kuruluş yılı olan 1838 anısına 238 adetle sınırlandırılmıştır. Her bir numara kapağın altına bireysel olarak işlenerek her bir dolma kalemi eşsiz hale getirmiştir. Her bir numara ayrıca kertenkele desenli hediye kutusunda da işlenmiş olup kutuda ayrıca Edelstein serisin safir mavisi mürekkebi de bulunmaktadır.

  • Bizi Takip Edin