Ürün Numarası: 104028

Pilot Iroshizuku Mürekkep Ajisai Mavi 50ml

Müşteri Yorumları (0)

Mürekkepler

Pilot Hakkında

1918 yılında “Kabushiki Kaisha Pairotto Koporeshon” adıyla Japonya’da Ryosuke Namiki tarafından kurulan şirket, 1989 yılında Pilot Corparation adını alarak tüm dünyada kullanılan Pilot marka kalemleri ile bugün; Japonya’nın 1., Amerika Birleşik Devletleri’nin ise 3. kalem üreticisi konumunda bulunuyor.

Özellikle 1900’lü yılların başına kadar geçen tarihi Japon filmlerinde de görülebileceği gibi yazı yazmak için fırça ve mürekkep kullanılan Japonya’da, 20.yüzyılla birlikte özellikle ticari anlaşmalarda zorluk yaratan harfler basitleştirilerek Latin alfabesine benzemesi sağlanıyor. Bu da kullanılan fırça ve mürekkebin yerine önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak olan Japon kalem sektörünün doğmasını neden oluyor. Aslında bir makine mühendisi olan Ryosuke Namiki, yine aynı tarihlerde altın çağını yaşayan dolma kalemlerden çok etkileniyor ve arkadaşı Masao Wada ile ortaklık kurarak Namiki Manifacturing Copany adı altında Japonlar için kesintisiz mürekkep ile çok uzun süre yazmayı sağlayan dolma kalemleri üretmeye başlıyor.  Aynı zamanda yatlara tutkun olan bu iki arkadaş, ilk ürettikleri dolma kaleme denizcilik dilinde lider ve rehber anlamına gelen “pilot” adını veriyorlar ve Pilot kalem efsanesi başlıyor.

 

Pilot Iroshizuku Mürekkep Ajisai Mavi 50ml Özellikleri

 

"İroshizuku" ismi, Japonca, yüksek standartları ve renklerin uyumunu ifade eden "iro" (boyama) ve su damlası benzeri bir cisimleştirme olan "shizuku"(damlacık) kelimelerinin bir kombinasyonudur. Tüm mürekkep isimleri, her özgün rengin derinliğine katkı yapan, güzel Japon doğal bahçe ve bitkilerinin ifadelerinden türer. Yazdığınızda Japonların zengin ve ince renk estetiğiyle eğlenin.PILOT, dünyaca ünlü mürekkeplerini daima kendisi üretmektedir.

· Ajisai Hydrangea Ortanca otu-Eflatun Mavi,

· Hydrangea (Ortanca Otu) muson mevsiminde usulca yumuşak sağanağın arasında durur. Mavinin bu tonu, onun taç yapraklarında yağmur damlarının yerleştirmesini anımsatıyor.,

· 50 ml,

  • Bizi Takip Edin